Mielőtt elkezdődne a munka

FELKÉSZÜLÉS a forgatásra

Fontos, mert

a film sikere is múlhat rajta

A forgatás előtt kérjük, tanulmányozza az alábbiak!

Hol lesz a fogatás?

HELYSZÍN

Fontos a legjobb forgatási helyszín / helyszínek kiválasztása. Erre Ön is javaslatot tehet, ezzel megkönnyíti a stáb dolgát. Hiszen Ön ismeri legjobban bemutatandó intézményét, tevékenységét.

Sok mindenről árulkodik

A HÁTTÉR

A kamera mindent lát. Nem csak a beszélgetőpartnereket, az interjúalanyokat, hanem a mögöttük található tárgyakat is. És ha a kamera látja, akkor majd előbb-utóbb a néző is látja majd. Ezért kell a hátteret gondosan kiválasztani.

A szép képhez nélkülözhetetlen

A FÉNY

A felvételhez szükséges megfelelő mennyiségű fényt megkaphatjuk a Napból, de reflektorokkal mesterségesen is előállíthatjuk. 

Mit vegyek fel?

RUHÁZAT

Nem a ruha teszi az embert, de befolyásolja a róla alkotott véleményt. A televízió nyilvánossága nagyon sok véleményalkotót vonz, ezért olvassa el az alábbiakat!

Ha televízióstúdióban vesszük fel a műsort, a greenbox (egységes zöld háttér) miatt ne vegyen fel zöld színű ruhát.

Mi lesz, ha izzadok majd?

AZ ARCBŐR

A kameraképeken az arc a leghangsúlyosabb. Ezért ha a riportalany vagy a beszélgetőpartner hajlamos az izzadásra, vagy egyszerűen csak nagyon meleg van, akkor megoldjuk a helyzetet mattosítással.  

Csattogás ellen

EGY POHÁR VÍZ

Legyen kéznél a beszélgetés előtt és alatt egy pohár víz. Ne üdítő, pláne ne cukros, és ne szénsavas. A felvétel előtt igyon néhány kortyot belőle, hogy elkerülje az izgulásból fakadó szájkiszáradást, és ennek következményét, a csattogást.

Éhség ellen

EGY FALAT ÉTEL

Nagy étkezés után sem működik maximális teljesítménnyel az agy. De ennek az ellenkezője sem ideális: ha éhesen ül be a forgatásra. Nem csak szellemi teljesítmény lesz gyengébb, de az érzékeny mikrofon a gyomor korgását is rögzíti.

Átalakítás

Tisztelt látogató!
Ez az oldal átalakítás alatt van.
Hamarosan újra elérhető lesz.